For Gin School go to shop or contact Margit +372 514 7551

Viking dry

"SPIRIT OF LEGENDS"

 Inglise

Engang var de gode gamle vikinger utvivlsomt de mandigste mænd i historien. De kom, de så og de sejrede, og de tog, hvad de ville. De var stærke mænd fysisk og mentalt, med en kultur og religion, der gjorde mænd til "rigtige mænd". For deres beherskelse og tapperhed i kamp blev de belønnet med status, plyndring og kvinder!

Vikinger var også lidenskabeligt hengivne til deres brødre. Bånd blev dannet i kampens blodige rædsel, som de fejrede med rigeligt festmåltid og mjød!

I dag lever vi i en moderne verden af ​​smartphones, jakkesæt og sikkerhed. Mulighederne for at plyndre og erobringer er begrænsede, og mange af dine venner er sikkert alt for bekymrede over deres smartphones eller glutenfri diæter til at være interesseret i at tage på vikingetogter sammen.

Der er dog stadig håb! Kvinder er blevet stærkere fysisk og mentalt. Mænd og kvinder arbejder nu mere sammen, og vi deler alle det gode og det dårlige. At blive en moderne viking tillader os at være en mand eller en kvinde. Vi genopbygger os selv stærkere end før, for at omfavne kroppen og den tankegang, som evolution og naturlig udvælgelse har til hensigt og vi kan fjerne de moderne vestlige samfunds lænker og begrænsninger, hvis vi vil. En moderne viking er en opdagelsesrejsende, der ikke er bange for fremtiden og er villig til at tage på en rejse ind i det ukendte land. En moderne viking har et fredfyldt sind og finder glæden ved at se på den opstigende sol eller tågen der ruller over skoven om morgenen.

 

Inspirationen

Den moderne viking er en opdagelsesrejsende, der lever og nyder det øjeblik, de er i. Han eller hun tør tage skridt ind i ukendt land, men samtidig have tid til at se og mærke øjeblikket.

Dette er inspirationen bag denne gin. Den udforsker nye smagskombinationer. Du føler, du er på en klassisk sikker grund, og så vil du pludselig nyde ny og ukendt varme, der kommer fra dybden. Så er det tid til at læne sig tilbage som en moderne viking og finde et fredfyldt smil frem... hmm ja, lad mig prøve den igen.

Hope Distillery bruger videnskabelige teknikker for at sikre, at ginkvaliteten er meget høj. Som et eksempel er de fleste æteriske olier i enebær testet efter destillation (monoterpener alfa-pinen, beta-pinen, myrcen, limonen og sabinen). Vi bruger langt over gennemsnittet af enebær i hver destillation for at bringe disse vigtige æteriske olier over til den færdige gin. Du vil se, at hvis du tilføjer lidt vand i vores gin, så vil det give en lidt tåget konsistens, hvilket indikerer, at dette er af meget høj kvalitet. Du kan også se lidt olie på dit glas. Dette er meget normalt i gin af høj kvalitet.

Videnskabelige teknikker giver ikke en god gin, men det sørger for, at en del af processen er af høj kvalitet. Det kræver stadig en god næse og Master Distiller blandingsevner for at lave høj premium ginkvalitet. The Hope Distillery's Master Distiller Steen har sin destilleri uddannet fra London men er pære Dansk og så bruger han et lille kobberdestilleri under processerne. I GINDOME bruges kun det allerbedste, også kaldet hjertet i distillations prosessen.

I GINDOME gin bruges både lokale og internationale botanicals. I denne Modern Viking gin er de lokale botaniske ingredienser Juniper og Chaga. Chaga er måske ukendt for mange mennesker. Det er en svamp som gror på birketræer, og den er rig på en bred vifte af vitaminer, mineraler og næringsstoffer. I gin giver det en let vaniljetone, som passer godt sammen med de andre råvarer som er brugt. Den indeholder ialt 10 forskellige råvarer.

 

Selvom vi er store fans af en perfekt gin og tonic, bliver vi ofte spurgt, om du kan drikke ginen neat (ren). ... Svaret er ja – The Modern Viking gin er en fantastisk #sipping gin"

Hvis du foretrækker en cocktail, så prøv en Negroni:

 1. Gør glasset så koldt som muligt – brug gerne et whiskyglas.
 2. Tilføj masser og masser af is.
 3. Tilføj din Modern Viking Dry gin 2cl
 4. Tilsæt rød sød vermouth 2cl
 5. Tilsæt Campari 2cl
 6. Top med soda 0,5cl (hvis du vil)
 7. Rør forsigtigt rundt.
 8. Top med garniture efter eget valg. (Tørrede citronskiver som eksempel)
 9. Nyd (og overvej gentagelse)

 

Der er mange gode cocktails, som kan laves af Gindome dry, her nogle mester destiller forslag

 

London Dry Gin, hvad er det?

Vi skal tage en rejse tilbage i tiden, men lad os lige gøre det klart, at dagens gin er meget anderledes og af ekstrem høj kvalitet.

For at svare skal vi rejse tilbage i tiden til London i 1770'erne. Dengang var London centrum for gin destillations industrien med hundredvis af destillerier beliggende tæt på floden i det østlige London. På dette tidspunkt havde London den største og travleste havn i verden, og langs kajen og kajen ved Themsen blev der landet dyrebare laster af krydderier og eksotiske frugter som appelsiner og citroner. Der var også et overskud af sukker fra britiske kolonier i Caribien og lagre af korn bragt hertil for at eksportere fra det omkringliggende landskab. Ikke så mærkeligt, at de driftige købmænd i London skulle have opdaget gindestillering som en naturlig måde at gøre brug af de overflod, der omgiver dem.

Gin som blev fremstillet i London var endnu ikke skilt med hensyn til smag med dens forgænger, hollandske jenever. Faktisk kaldte overklassen, der drak importeret hollandsk jenever, det ved en række forskellige navne, der afspejlede dens hollandske arv - Genève, Hollands, Schiedam. Ordet 'gin' var noget af en fornærmelse, en efterladt afspejling af den for det meste ringe kvalitet af spiritus, som de fattige drak i " the days of the great Gin Craze ". Dette var lavet af den værste korn, som blev destilleret, for at lave billig vin, derefter fortyndet og smagt til for at skjule dens frygtelige smag. Her er en opskrift fra 1740'erne fra firmaet Beaufoy, James og Co, og den nævner ikke enebær.

 • Vitriololie (svovlsyre)
 • Olie af mandler
 • Olie af terpentin
 • Spiritus af vin (base spiritus)
 • Klump sukker
 • Lime vand
 • Rosenvand
 • Alun
 • Salt af tatar

I slutningen af ​​det attende århundrede havde virkningerne af 50 års stigende beskatning og regulering gjort sig gældende. Gin var ikke længere billig, ikke længere massernes opium, og mange af de små destillatører og baggårdshandler var blevet fordrevet. Kontrol med destillationshandlen havde tilskyndet ansvarlige firmaer til at blive involveret, og nu var der store destillerier i London, som var begyndt at fokusere på kvalitet. De beskrev sig selv som "ensrettere" og omdestillerede basissprit, som de købte fra lige så velrenommerede firmaer, til deres egne opskrifter med naturlige smagsstoffer. De solgte deres produkter som Old Tom Gin, en stærkt sødet spiritus, der stadig meget lignede jenever. Booths and Boords var de største producenter, og Gordons og Nicholsons var allerede fremtrædende. Skotske korndestillerier begyndte nu at spille en stor rolle i engelsk destillering. Lovgivningen fra 1823 havde ændret skotsk destillation, og licensproduktionen af ​​malt og kornbrændevin steg kraftigt. Meget af dette fandt hurtigt vej til syd for grænsen for at blive til gin.

Opfindelsen af ​​kontinuerlig destillation blev første gang patenteret i 1830 af Aeneas Coffey, en Dublin Accise Officer, det betød, at en konsekvent ren kornsprit med en forudbestemt styrke nu kunne fremstilles billigt. Gin-destillere behøvede ikke længere at maskere smagen af ​​ringere spiritus med sukker og stærke krydderier og kunne vende opmærksomheden mod en ny slags gin. Den blev kaldt "dry gin", fordi den var klar og usødet, og den var smagt til med mere subtile aromatiske botaniske ingredienser som koriander, kassia, angelica og orrisrod. Fordi de fleste af destillatørerne, der fremstillede denne type gin, var baseret i London, aftappede de deres produkter som "London Dry Gin", og navnet er stadig brugt i hele verden, og det er nu lavet regler om hvordan en London Dry må laves.

Mens mange destillatører fortsatte med at lave Old Tom stil gin indtil det 20. århundrede, men efterhånden kom London Dry stilen til at definere gin, som vi kender den. I modsætning til Plymouth Gin, som kun kan laves i Plymouth, skal London Dry Gin ikke laves i London. Bortset fra Beefeater er de fleste af de store navne inden for engelsk destillation flyttet ud til steder, der er mere egnede til logistikken på store destillerifabrikker, selvom The London Gin og Whitley Neill stadig fremstilles i London. Vores London Dry er produceret i Estland. Arven fra London-destillatørerne forbliver dog i, at ordene 'London Dry' er stadig er synonyme verden over med 'kvalitets gin'. Efter distallation må der kun tilsættes vand i en London Dry, og alkohol procenten skal være 37,5 eller mere.

Back to English

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol. 18+

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now